lördag 31 januari 2015

Vinter aktivitet!

Dax för jobb helg!

Igår var det stallet som gällde. Kunde inte gnälla på vädret när de kommit ca 20 cm snö och till och med solen tittade fram när jag var ute med Filur. :)

Men på eftermiddagen fick jag sällskap. Så de blev kälkåkning på åkern och sedan lite motionering av Agnes. Med andra ord en trevligt efter middag. Jag var riktigt trött när jag kom hem. Men de va ändå skönt :)




torsdag 29 januari 2015

20150129

Väldigt växlande väder vi har här idag. En stunden snöar det, sedan skiner solen och sen regnar det :P Är det detta som kallas växlande molnlighet? :P

Oavsett så sitter jag på jobbet och klockan går sjukt sakta, hjälper inte att ha sällskap av en bredvidgångare. Å de bästa är ju att det är två arbetsdagar kvar denna veckan, JIPPI!

I morgon hoppas jag på okej väder så att jag kan få slappna av med några ridturer.
Många undrar hur jag hinner med tre hästar. Vet ni vad? Det undrar jag med. Kan va så att de inte får så mycket tid som de behöver egentligen. Men jag ger de all tid jag kan och orkar. Önskar de fanns fler timmar på ett dygn. Och det blir vad man gör det till oxå. Jag rider trotts allt ändå ca 3 ggr i veckan beroende på hur mina arbetsdagar ligger. De tkr jag är ganska starkt jobbat för att även jobba 85%.
Men känner ni er manade så är ni välkomna att hjälpa till att rida. Har faktiskt funderat på medryttare eller liknande ibland. Så välkomna, bara att ringa! :)

Allt blir ju vad man gör det till, till och med livet. Så det är klart ser man allt jobb och hur besvärligt det är så tro fasen att de blir jobbigt! Men med siktet inställt på att de är kul och att de ger något så fortsätter man framåt!



tisdag 27 januari 2015

Det bästa med vinter!

Idag blev de en lite sväng till stallet för att göra lite måsten innan veckans tuffa veckoslut börjar.
Jobbar 4 av 5 kvarvarande dagar denna veckan :-\

Så iaf, de blev ett svettigt pass för filur. Gött travarbete körde vi idag. Han var lagom imponerad :-P

Sedan var de Fantomens tur. Idag plockade vi fram kälken igen. Det är nog de bästa med vintern att kunna glida fram på en kälke bakom en häst som tar i med varje mudkel i kroppen. Helt underbart!!
Å det bästa är att jag och Fantomen verka tycka att det är precis lika roligt :-P

Efter stalket trottsade jag min tå och åkte till gymmet, tänkte ja kunde köra lite styrka iaf.
Så utan skor så lyckades ja träna 45 Mmin. Hejja mej!

måndag 26 januari 2015

Härliga snö!

Lediga dagar går i stallet tecken i mitt liv!
Igår fick jag ridsällskap och hjälp av Gun. De var roligt och tacksamt för att min tå mår mindre bra efter loppet i lördags.
Idag var de Agnes tur att motionera. Angelinga var här, dock var hon lite lat idag, eller de va dem nog båda två :P men de gick iaf bra även om ja fick tjata på att de inte var slut på ridningen än ;)

Så nu är jag hemma och kurer tån, insåg att gymmet inte va en bra ide eftersom att jag har svårt med att få på mej skor :P Så får väll hålla mej ett ex. antal dagar till tyvärr. men får glädja mej åt att de lär gå över innan jag gifter mig ;)





lördag 24 januari 2015

Winterrun 2015

Jaha, då har vi avklarat Winterrun 2015!
Så nu har jag tagit mej en välbehövlig dusch och fått i mej lite mat, så snart blir de sängen.
Kommer nog ha go träningsvärk i morgon nu när jag avverkat min första mil!
Men ja måste säga att bansträckning var helt okej faktiskt.

Så jag slutade på en tid på 58.06 vilket får vara godkänt eftersom att jag inte sprungit sen typ början på November och aldrig sprungit ett lopp på 1 mil.

Gött jobbat tjejer! bara köra vidare till nästa nu då?!





fredag 23 januari 2015

Galet!

Ibland undrar jag hur min hjärna fungerar. Hur jag tänker, om jag tänker?
Hur kunde jag/vi komma på iden om att springa en mil mitt i vintern?
Jag har ju för fasen inte ens tränat, de är ju helt galet. Jag är redan beredd att ge upp och se mej slagen av Lotta.

Så det är alltså i morgon eftermiddag som lopper går av stapeln på Liseberg. Otaggad till tusen, jag vill värkligen inte, soffan lockar mycket mycket mer. Känns som ja skulle kunna göra vad som heslt för att slippa springa.

Så vad är de för lopp då? Jo vi har anmält oss till Winterrun 2015 som arrangeras för första gången i Göteborg och viss del av banan går genom Liseberg. Man kan vinna pris för mest lysande klädsel och även vinna på sitt startnummer. Så vi får väll hoppas på en sådan vinst, för vinna lopper lär vi ju inte göra. :P

Så just nu försöker ja hämma mitt socker sug här på jobbet med en kopp te och på någotvis ladda inför en lång jävla mil i morgon, ge mej ett lycka till för de kan jag verkligen behöva. Ska vara glad om ja överlever!

torsdag 22 januari 2015

20150122

                                                 Don't let them in, don't let them see
                                                 Be the good girl you always had to be
                                                 Conceal, don't feel, don't let them know!

Det är precis så de känns ibland och det är så jag vill ha det. Det känns helt enkelt bäst! Och det står jag fast vid. 


Vinterskrud utanför fönstret

Snön har fallit ännu en gång, hur länge tror ni den får stanna denna gång? Förhoppningsvis något längre än sist.

Vardagen rullar på alldeles för snabbt så att inget hinns med som man måste, som vanligt. Varför ska tiden alltid gå så fort? Känns som ja skulle behöva lite fler timmar på ett och samma dygn.
Men de senaste dagarna har mest bestått av stallsysslor. Hästarna har fått nya fina skor och de har även fått sin motion.
Ni får de endast kort het, för skulle jag skriva allt jag gjorde de senaste dagarna så skulle de bli en roman som ingen orkar läsa :P

Igår var det även skidpremiär för min del, vi provade Ulricehamns backar och de va helt okej faktiskt :) Å bättre skidåkarväder kunde man nog knappast få. Dock får jag sota för att jag va hemma alldeles för sent igår så blir två sega dagar på jobbet nu gissar jag. Men vad gör man inte för sin älskling på hans födelsedag ;)






lördag 17 januari 2015

Blåsväder

Jag tycker verkligen inte om att ligga efter i bloggen. Men är så sjuk trött på kvällarna nu för tiden så ja glömmer bort och blogga. Känns ju sådär.
Men igår var det blåsväder till tusen. men jag är en envis människa och trottsar de flesta väder.
Så de blev en riktigt blåsig ridtur på Filur där vi fick rida samma väg tillbaka för att de låg en jäkla massa träd ivägen. Sedan blev de en promenad med hispiga Fantomen, ville inte ge mej ut på honom själv i blåsvädret.
Sist men inte minst blev det en skrittur på Simi med Agnes på släp :P de blev faktiskt en hel timma som vi var borta. Praktiskt att kunna ta två samtidigt ;) Å Agnes behövde de verkligen! Så snart kanske hon med kan börja uppföra sig ;)













Idag var det lite födelsedagskalas för Martin som blir 25 på onsdag. Så vi hade huset fullt ;)
Mycket trevligt att alla kom. Så här bjuds på en bild på tårtan.


onsdag 14 januari 2015

Vad gör man inte?

Gud vad de känns hektiskt just nu..Åh vad allt ska hopa sig jämt. Blää..
Igår gjorde jag en utryckning till Limmared, vad gör man inte för sina kompisar?!
De var ett viktigt möte som kallade och Freja var sjuk och Tyra har ju ingen dagsiplats ännu.
Så jag, Freja och Tyra byggde tågjärnväg över halva vardagsrummet medans mamma var på möte ;)
En mysig stund och båda tjejerna var på helt okej humör trotts förkylning.


Idag har jag motionerat alla hästarna! Uppe tidigt och fick en fin snöig första ridtur :)

tisdag 13 januari 2015

Ridsällskap

Ja fy vilket väder vi hade igår. Regn och blåst. Och som alltid så är de ridning på schemat även i detta väder!
Som tur var så fick jag ridsällskap av Gun :-) De tackar jag för! Och bra gick de oxå.

Sedan på eftermiddagen var Agnes ute en sväng och de gick oxå över förväntan. :-)

söndag 11 januari 2015

Egon

Ja de ser ut som att Sverige har överlevt stormen Egon. ;)
Hemma hos mej hade det inte hänt jätte mkt, studsmattan hade flyttat sig några meter och även soptunnan, men inte mer än så. Vet dock inte hur de ser ute på gården i Roasjö. Men det blåste på bra i natt, har sovit väldigt dåligt. Ett tag blåste de så att huset värkligen gungade, de knakade lixom i möblerna inomhus. LÄSKIGT!
Men som sagt hade inte gjort särskillt stor åverkan på utsidasn av huset. Däremot låg de lite nedfallna träd utmed vägen när ja körde till jobbet. Men inget på vägen, allt var undanröjt.
Så detta var väll ingenting jämfört med Gudrun, eller? ;)

Så nu ska här bara överlevas på jobbet till ikväll utan att somna helst, sen i morgon är de stalldag och mycket spännande saker på gång. Så håll tummarna :)

lördag 10 januari 2015

Stall sällskap :)

Som vanligt ligger jag efter i mitt bloggande. Igår blev de mycket på schemat. Fick ganska akut ha Svea som sällskap i stallet, vilket var både roligt och gjorde att jag fick lägga om planen för dagen. Men som ja alltid för höra av min kära vän, problem är till för att lösas ;) Försöker leva med den inställningen även om de vissa stunder är fruktansvärt svårt.

Men som sagt så startade jag dagen med att rida ut på vildhästen Fantomen. Jag tänkte att de får lov att bära eller brista! Men, han förvånade. För han skötte sig helt okej så han fick godkänt på ridturen och just nu behöver han alla pluspoäng han kan lyckas skrapa ihop!

Sedan kom Svea och såklart ville hon rida på Agnes, så de är klart att jag planerar om så att hon får rida och då fick Filuren vila idag istället. Han var säkert inte ledsen för de ;)
Men så till den där Agnes. Börjar nästan få lite dåligt samvete för hon lyckades få av Svea idag igen. De är tredje gången sen hon började rida Agnes i somras som hon trillat av. Jag är nog mest rädd för att Svea ska bli rädd och inte vilja rida mer och för att Agnes lär sig att de funkar att göra så för att bli av med henne. Och jag känner mig för stor för att sätta mig på Agnes själv. Eller behöver ja kanske göra de för att få lov att känna på henne själv hur hon beter sig? jag vet inte, känner mej som ett stort frågetecken just nu. Jag vet att mer motion han hjälpa, men hon blir ju aldrig trött heller :P Hade varit ypperligt om det hade gått att köra henne, men där har vi för stunden gått bet oxå.

Men ja fick ihop lite bilder från våran stall dag iaf som jag gärna delar med mig av :)

































På kvällen blev det sedan en sväng till gymmet för att träna mina klena muskler ;)
Men de kändes rätt okej och ingen vidare träningsvärk idag, så det kanske är dax att höja vikterna lite nästa gång. Ska bara pricka en dag då jag är själv på gymmet så jag kan testa utan att någon tittar på mig ;)
                         

torsdag 8 januari 2015

Tillbaka!

Dax att göra ett litet blogg inlägg.
Är som sagt fri från magsjukan nu, men istället har ja gått och fått ont i halsen. Alltid är de något.
Men en förkylning är något enklare att härda ut än magsjuka de kan jag villigt erkänna. Så bara att kämpa på. Idag är det jobb på schemat hela dagen, så här händer de inte mycket.

men igår var jag och red Fantomen igen. Allt för att få fason på hans hemska beteende han har just nu. Han gör mig tokig, men jag intalar mig att ja måste vara stark, envis, bestämd och ha tålamod. För det kommer bli bättre, han har bara en fruktansvärt dålig period. Den intalningen går sådär, men ja jobbar på det ;) Skam den som ger sig!
Så igår fick vi sällskap av Irene och Simi och då skötte han sig okej. De blev en lugn runda med tanke på snön och de var typ glashalt överallt. Men vi var ute och det är huvudsaken. Imorgon är det bara på´t igen ;)



tisdag 6 januari 2015

Frisk!

Äntligen är jag frisk!
Så idag var jag och motionerade min ponnysar!
De va riktigt skön faktiskt :)
Kunde inte blivit bättre väder heller, vad kan slå lättsnöfall, ca -2 grader och en fluffig fjordhäst?
Ne, precis INGENTING! ;)
Så jag har inget att klaga på, skönt med motion och friskluft.
Väntar med ett besök på gymmet tills i morgon. Tänker att ja måste träna, men vara snäll mot mej själv nu när jag vart magsjuk.

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på, så ni får klara er ändå tills nästa inlägg ;)
Trevlig kväll och god natt.

söndag 4 januari 2015

Rensa ut kroppen!

Jaha, jag startar de nya året med en go utrensande magsjuka. De va inte riktigt min plan, men inget man kan styra.
Man kan ju glädjas åt att man rensar ut kroppen rejält efter all jul och nyårsmat. :P
Däremot har jag egentligen inte alls tid att vara sjuk och hemma.
Men gillar läget och sedan igår morse har jag legat framför tvn och kunnat följa all skidsport som sänds på tv som jag i vanliga fall alltid missar för att jag gör typ 10.000 andra saker.
Jag är lyckligt lottad som redan idag börjat kunna äta lite. Så de är vänt, men blir inget jobb i morgon. Vill inte riskera att smitta någon.

fredag 2 januari 2015

Första dagen på jobbet

Första arbetsdagen 2015! Lugn dag på jobbet.
Har idag försökt förstå har jag ska fylla i min kost och träningsdagbok som är utformad utav Olga Rönnberg. De var lite klurigt i början, men nu har jag nog fattat ;) Så får vi se om ett par veckor om det har hjälpt mej eller inte till en bättre livsstil. Jag hoppas jag klarar av det, så håll gärna tummarna.

Jag trotsade min trötthet igår och var en sväng på gymmet, de va ganska skönt även om ja varken tränade särskilt hårt eller intensivt. Trotts min hemska träningsvärk i framsida lår. Så idag har jag inte så hemsk träningsvärk vilket är skönt. :)

Jag har inte super mycket att komma med idag faktiskt, de är ganska lugnt och skönt och det händer inte så värst mycket i mitt liv just nu, men vill ändå hålla er intresserade uppdaterade.
Så ni får ha en toppen kväll allihopa :)


torsdag 1 januari 2015

2015

Ett nytt år har startat! 2015
Undra vad detta året kan ge, kanske lite bättre medvind i mitt liv? Känns som de vart mycket som hänt 2014.

Det nya året firades in i gott sällskap i Limmared som börjar bli en fin tradition. Gott sällskap och lagom fest nivå om ni frågar mig. Så ja tackar för 2014 och håller alla tummar ja kan får att 2015 ska bli ett bra år.

Men jag startade 2015 på ett helt okej sätt och detta var genom att mitt lilla troll kom krypande och ville ligga bredvid mej i morses. Mitt lilla mystroll! <3
Men nu har jag pallrat mej hem till soffan. Dock ligger jag och överväger om jag ska dra iväg en sväng till gymmet eller ej. Har sån sjuk träningsvärk efter igår, är det verkligen bra att träna då?

Men som sagt, ett nytt år som innebär nya utmaningar och ny chanser.. Eller?