fredag 31 oktober 2014

Halloween/Allahelgon

Hem kommen från jobb och allt!
Tackvare att hästarna gått ut idag så behövde ja inte ta in dem för de var redan inne.

Men jag har insett en sak idag. Jag är inte så mkt för halloween. För mej är de allahelgon och man tänder ljus på gravarna. Kalla mej gammal modig om ni vill eller religös kanske? :-P
Men de är vad jag var tvungen att göra innan jag åkte hem för att sova.

torsdag 30 oktober 2014

Fynd!

Jag förstår inte, men ibland blir man så frustrerad och irriterad på andra folk.
Har idag varit ute och åkt färdtjänst på jobbet och de som kör dessa bussar/bilar har ett antal saker att träna på:
* Att tala Svenska
* Vara trevlig
* Hålla hastigheter i trafiken
Jag blir tokig, och de som retar mest är nog alla dessa otrevliga chafförer som mest tycker att vi som åker med är till besvär. Då tycker jag att det kanske är bäst att byta jobb?
Och att alltid bli åksjuk när man åker med dom är inte heller riktigt okej, men de kanske är jag som börjar bli gammal så att min kropp inte är riktigt med längre?
Oavsett så är de irriterande, så nog sagt om det.

Har även idag fyndat på hästnet.se
Har köpt svansskappa och en sån gummiplutts hållare till den för 100kr och då med frakt :)
Nöjd och glad, hoppas den kommer fort och att den är de skicket på bilden. Man behöver inte köpa nytt ;) Varken Agnes eller Svea lär ju bry sig direkt mycket :P

Så nu är de bara några timmar kvar till hemgång, då blir de sängen och ladda för jobb i morgon igen,


onsdag 29 oktober 2014

Uppskattad!

Kan inte annat än, ja jag vet inte vad ja ska säga. Men att läsa detta i en kompis blogg gör att jag blir så glad att tårarna kommer.
Där känner man sig uppskattad till 200% <3

Taget direkt ur hennes blogg:

Sen varenda gång vi ska åka på sånt här så är de precis som om folk tror jag tvingar med Sandra mot hennes vilja så har gjort ett alldeles eget kollage hur fantastiskt kul de är att ha med en som inte gnäller på vädret, på barnen eller något alls. Tack för att du följer med oss.

Så jag tror inte jag behöver skriva ett eget inlägg längre om hur jag faktiskt hade det i VimmerbyAstrid Lingrens Värld. Bilder talar för sig självt! :)

tisdag 28 oktober 2014

Jobb jobb jobb

Soffläge hos Adam. Vi har iaf lyckats baka kakorna tills i morgon. Vet inte hur många som ska bakas. Men det blev 20 av den ena och 19 av den andra.

Trött är jag. Mina arbetstider är verkligen inte genomtänkta de närmsta två veckorna :-(
Men har iaf fått vaccinerat tre hästar idag så en sak är ur världen för studen iaf. Bara resten kvar.
Men jobbigast blir nog jobbet. Hästarna lär bli lidande för det och även mkt annat tyvärr.. Men jag hoppas ändå att de kan gå vägen..

Nog gnällt om detta!
Hoppas ni alla får en fin kväll.

söndag 26 oktober 2014

Vimmerby dag 1

Första dagen på vimmerby startade med en försovning i morses. Men de löste sig och hela dagen har varit bra. Mycket bus och lek. Älskar värkligen detta stället, helt underbart med alla dessa karaktärer!
Att se barnen leka och uppskatta allt här är underbart <3
Tacksamheten är stor för att jag får vara med er!

fredag 24 oktober 2014

Leo's Lekland

En dag på Leos Lekland med tre vilda barn och Adam. Så just nu är de soffläge lika trötta båda två.
Blir nog en sväng till stallet när jag slutar här och inte för att jag vill utan för att jag måste. Sängen är mer lockande just nu faktiskt.

Men vad vore livet utan att ha något att göra?

Idag har jag mkt åsikter, men tror de är bättre att jag är tyst. Vissa människor är sjukt svåra att förstå sej på helt enkelt!

torsdag 23 oktober 2014

40-års tårta

Just nu är de häktiskt känner jag. Men jag kanske ska ta till mej de Maria sa. Ta tag i ditt liv gör de du vill och jobba inte så mkt.
Så idag har jag iaf lyckats få klart Marias tårta. Som vanligt svor och var arg för att jag inte tkr de blir bra. Men Maria och Lennart var nöjda och jag gissar att de kanske är de vintigaste?

Sedan blev de en löpar runda med Lotta på ca 9km. De kändes värkligen skönt efteråt!

Så nu ligger jag i soffan hos Adam, med andra ord jobbar jag igen!
Hoppas alla där ute får en bra kväll för det ska jag försöka ha.

tisdag 21 oktober 2014

Jobb

Sitter på mitt "andra" jobb. Är hos Adam pga att de fattas assistenter.
Teckespråkig personal sökes!
Har denna veckan lyckats ge bort mina pass på mitt vanliga jobb för att kunna lösa de hos Adam, de är egentligen inte okej. Men vi måste försöka lösa de när inte kommunen gör det.
Säger bara suck och stön.

Men annars har jag inte gjort mycket. Påbörjat en tårta hemma som ska vara klar och lämnas på torsdag kväll i Limmared. Håll alla tummar och tår för att den blir som jag vill/tänkt annars vet jag inte vad jag gör!
Kanske något höga krav på mej själv, men hur hade det blivit om jag inte hade haft det? Förmodligen inte bra.

Ne snart dax för sängen i hopp om lite  bra sömn, det är en dag i morgon med!
God natt!

måndag 20 oktober 2014

Regnväder!

Idag har vi trottsat regnet och ridit ändå! Svea har idag ridit med mamma :-) vilken höjdpunkt :-P Roligt var det. Sedan red jag och lotta en sväng på de gula och svea fick hjälpa pappa Lars med en ensilagebal till hästarna och mata vildsvinen i skogen, vilket verkade uppskattat!
Jag tackar så hemskt mkt för rid hjälpen idag. Guldvärt! <3

fredag 17 oktober 2014

Ridning

Idag har jag haft barnen på besök och de har varit ridtime. Agnes var vild idag och Svea ramlade av, men de gick bra som tur var. Sedan fick jag hjälp av lotta att köra agnes vilket var behövligt efter vansinnesfärden tidigare i veckan.. Så ett steg i rätt riktning även om vi står på ruta ett igen..
Red även filur en sväng och jag sluter verkligen med att få till formen nu. Men han är så sjukt stel och stum i höger sida, men gissar att det är träning som gäller.
Sedan körde jag även fantomen, men han var seg som ett tuggummi idag. Inte roligt när han är sådan.

Nu ikväll var jag bjuden på middag till Lennart och Maria. Lottas pappa. Mkt trevligt och god mat :-) framförallt trevligt sällskap!

Sedan inser jag hur tråkigt de är att va hemma själv en fredag kväll. Speciellt när man har för mkt att fundera över. Men soffläge och ladda för jobb i morgon igen.

torsdag 16 oktober 2014

Tårtinspiration

Sitter på jobbet och försöker hitta någon form av tårtinspiration. Men det går trögt idag, kan bero på att jag är trött eller att jag egentligen bara vill åka hem och framförallt hitta en bra lösning på nästa vecka.
Men de hade underlättat att haft en ide och lite inspiration, men den verkar vara som bortblåst. Men kan hoppas att jag får någon grund att bygga på i morgon eftermiddag. De kan underlätta att ha lite info om fyllning, färger och om de finns några önskemål om dekoration. Då kanske inspirationen kommer va sej självt.
Någon som har någon ide att komma med så skriv en rad. Det ska bli en 40 års tårta till en tjej :)

Mycket ska hinnas!

Det går dåligt med bloggandet just nu. En period gick det skit bra, men nu har jag alldeles för mkt annat som måste ordnas. Jag blir stressad av att bara ens tänka på allt som måste göras. Och som alltid så hopar sig alla problem samtidigt. De närmsta veckorna känns de som att det är 10.000 saker som måste fixas. Jag har tre hästar som ska vaccineras, en tårta ska bakas, jag ska jobba helst på två ställen, där emellan är det bra om det hinns med städ, tvätt, motionering och ridning! Vilket prioriterar man bort? Vad är minst viktigt?
Ska även en sväng till vimmerby, men de kanske mest blir till en viss avslappning.. Vi får se.

Men igår var jag och Agnes på ett besök hos vet. Fick en vaccinspruta och en åldersbestämmelse så att vi möjligtvis kan få ut ett pass. Så jag tackar för hjälp och sällskap av Lotta och lilla Tyra :)

Sedan var jag en sväng hos frissan. Klipper mig hos bästaste Caroline. Så de tackar jag för att håret fick en behandling och att de nu ser fint och fräckt ut i topparna. :)

tisdag 14 oktober 2014

Trött

Trött som ett as!
Hade en riktigt dålig dag igår och har inte sovit alls bra i natt och då upp tidigt till jobbet.
Så nu skulle ja kunna gå och lägga mej och somna, men jag jobbar till 21 sedan ska ja direkt till Roasjö för att ta in Agnes och tänkte sova där själv bland alla spöken, vet inte riktigt hur ja tänkte där. Så risk för en sömnlös natt till.

Har inte så mkt mer att tillföra tyvärr.
Men jag återkommer om något intressant skulle inträffa ;)

måndag 13 oktober 2014

Dålig dag

Vilken jävla skit dag!
usch blää faan!
Jag ger upp och gåe och drar något gammalt över mig. De går verkligen inte bra just nu.

söndag 12 oktober 2014

Running light Alingsås

Igår gick de sista loppet för denna höst av stapeln. Eller jag är inte anmäld till något mer iaf :-P
Ska väll inte klaga för de gick okej fast de var ju väldigt platt med.
Hade egentligen inget mål för jag har tränat för dåligt de sista men sluttiden stannad på 25.08 på mån mobil. Det innebar en snittid på 4.54 min/km och de är väll okej. Får se vad resultatlistorna säger sedan när de kommer upp på nätet.

lördag 11 oktober 2014

Uppe med tuppen

Vaken tidigt. Martin och Simon begav sig precis till kungälv för teckenspråkskurs.
Själv ligger jag ännu kvar i sängen och kan inte somna om. Mycket på schemat idag med och framförallt så ska jag springa runing light ikväll i allingsås. Tror att de är de som gör mej något nervös och då lite svårt att somna nu på morgonen. Jag har inga störra förhoppningar om att de kommer gå särskillt bra. Har tränat alldeles för dåligt de senast. Men de ska genomföras så bara att hoppas på det bästa och en uppdatering kommer i morgon gissningsvis.
Ha en trevlig lördag!

fredag 10 oktober 2014

Häst dag

Startade dagen med storstädning av akvariet. Det var riktigt nödvändigt. Och när man städar akvariet får man lov att investera i nya fiskar och växter ;-)

Eftermiddagen spenderades i stallet. Började med att rida Filur och idag sattes verkligen hans psyke och trafiksäkerhet på prov. Passerade en arbetande grävskopa med ca 5 meter mellan. STOLT! :-D

Sedan var de Fantomens tur. Det blev en skumpig körrunda på åkern. Skötte sig bra, men något slö.

Sist men ändå minst ;-) En kör runda med Agnes. Simon hjälpte mej sätta för sedan körde jag och till och med fick ja lov att sitta på vagnen så de blir framsteg. Tog sedan av vagnen på egen hand.
Agnes har även fått sitt svettäck idag. Gulligt värre, men hon va inte lika entusiastisk till det. ;-)
'

Kvällen avslutades med kvälls mat hos pappa och Irene. Det serverades vildsvinsrev. Mycket gott och tack för det :) 

torsdag 9 oktober 2014

Galenskap?

Ibland gör jag helt galna saker. Kanske ska tänka först och göra sen? Men nej, skit i det. Bara gör, de blir mer spännande så :P
Och de är sant, allt kommer lösa sig på ett eller annat vis, de vet jag innerst inne med.
Men tankarna är många och jag nästan skrattar inombords åt mej själv och hur jag egentligen tänkte :P
Men hur de blir får tiden helt enkelt utvisa :)

onsdag 8 oktober 2014

Cupcakes

Min lilla pappa ville ha något roligt och gott till sitt älgmöte i morgon. Så de fick självklart bli älg cupcakes :-)
choklad muffins med nougatfrosting och en silvrig älg på. Enkelt, gott och roligt!

Spegelbild

De är konstigt, om man tittar tillbaka kanske ett halv år så gjorde ja verkligen ingenting på arbetstid. Men de senaste 2 veckorna har jag haft massor att göra. De är lite roligt när de blir förändring, men ja ska väll inte överdriva för just nu gör jag ju typ inget. Men de händer mer på dagarna än vad de gjorde i våras :)

Men idag vaknade jag och klev upp och kollade mej i spegeln. Kan säga att idag såg jag inte en ca 5kg lättare fröken Torstensson, ne jag kände mej som en stor fet gris och de gör jag fortfarande. Suck, när ser man skillnaden själv?

tisdag 7 oktober 2014

ridning+tårts

Idag blev det en härlig förmiddagstur med bästa Lotta! Och idag gick de ganska okej och framförallt klarade vi oss från regnet :-) så ja tackar för sällskapet och hoppas nu fick lite sinnesro ihop med Filuren.

Sedan har jag bakat tårtor till Martins pappas jobb. En med skiftnyckel och en med lastbil :-)
Men nu är jag trött på tårtor för stunden så nu blir de nog en liten bakpaus igen. När de väl bakas så blir de så fruktansvärt intensivt bakande :-P

måndag 6 oktober 2014

Rid dag

Idag har vi haft Agnes ridning på schemat. Alla tre red först Freja,sedan Arvid och sist Svea :-)
Svea blir duktigare och duktigare. Idag begav vi oss upp till grannen för att fråga om vi fick låna trandporten i nästa vecka. Svea och Agnes uppskattade en liten utflykt dit upp :-)
Sedan har jag även bakat lite på tårtorna som ska vara klara i morgon eftermiddag.

söndag 5 oktober 2014

Dop

Igår var en låång dag på ge-kås med syster och falle. Fast den gick ju fort även om den var lång :P
Rolig var den med!
Fick med mej mer eller mindre bara nödvändiga saker hem typ som tvättmedel, shampo, tandkräm, fryspåsar och sådana roliga saker.
Fick även kikat in lite ev. julklappar vilket är bra att faktiskt börja fundera på :)

Men till dagen idag!
Idag har det varit dop för lilla älskade Tyra :)
Världens sötaste är hon nog och jag fick äran att vara fadder till detta lilla liv.
Jag startade dagen ganska tidigt för att hinna klart och komma iväg i tid till Limmared med doptårtan. Det var mycket önskemål och ganska höga krav ställde jag på mej själv.
Som vanligt inte nöjd men alla andra på dopet var nöjda så jag får väll vara nöjd antar jag.
En mycket trevlig dag och eftermiddag.
Så ja tackar för ett trevligt dop och hoppas även ni är nöjda med dagen!


lördag 4 oktober 2014

fullt ös medvetslös!

ja idag har de både varit ullared och tårtbak. Känner mej helt slut i både huvud och kropp, så kanske lika bra att lägga sig. Det är en lång dag i morgon med. Men jag tror att den blir underbar :-) Så jag gör ett mer noggrant uppdaterande i morgon för de intresserade.
Kram

torsdag 2 oktober 2014

Mer garnering

Ja, idag har de även blivit en panda som ser helt okej ut. Bilden i mitt huvud börjar ta form. Frågan är om ja kan få min bild på plats på tårtan, gissningsvis kan de bli något bökigt. Men kan alltid hoppas på de bästa så att man slipper skämmas för tårtan på söndag.

Oktober!

Ny månad, nya möjligheter!
Ja just nu är min inställning sådan :)
Nu har jag fått nästan alla mina bakgrejjer för att kanske få till en doptårta tills på söndag. Saknas egentligen en sak, men ja håller tummarna för att de löser sej ändå!
Försökte iaf förstå igår hur man lyckas med den nya trenden Magic Decor. Skit svårt, har gjort som de står, men de fungerar inte. De ska bli som spets man kan lägga på tårtan, men de går bara sönder.
Kan ju glädja mej åt att jag iaf lyckades få till en björn som till och med är ganska lik en björn ;)
Om tiden räcker till så blir det en till på jobbet idag, men de får vi se.
Mycket är det som ska förberedas i alla fall. Har ju av någon anledning även klämt in ett ullared besök på lördagen med. Undra hur ja har tänkt egentligen? :P



Igår blev de som vanligt en sväng till hästarna för att bland annat leka lite hovslagare och göra mitt bästa för att hålla ordning på pluttans fötter. Får väll se vad bedömningen blir när hovis kommer nästa gång. Kan ju hoppas att jag får godkänt i alla fall så jag slipper skämmas.